AKTIVNOSTI V MARCU

Enostavno ne moremo biti doma. Ob upoštevanju vseh napotkov za obvladovanje epidemije se odpravimo ven na zrak. Odločili smo se, da si ogledamo Naravni rezervat Škocjanski zatok. Zaradi pandemije smo organizirali 1. skupino. Z ogledi po skupinah bomo nadaljevali.
Naravni rezervat Škocjanski zatok je 122 hektarjev veliko mediteransko mokrišče izjemnega pomena zaradi bogate favne in flore. Škocjanski zatok predstavlja še edini preostali del morskih plitvin, ki so nekoč z vseh strani obdajale koprski otok. Rezervat je v upravljanju Društva za opazovanje in preučevanje ptic Slovenije (DOPPS). V živalskem svetu po pestrosti najbolj izstopajo ptice, ki so jih na komaj 122 hektarjev velikem območju v zadnjem desetletju ornitologi opazovali 245 vrst, število pa še vedno narašča. To je več kot 60% v Sloveniji opazovanih ptic, ki so tu svoj dom.
Drage živalice še pridemo na obisk. Radi se družimo z vami.
In marca se je našel še en prelep, sončen dan. Odločili smo se za rekreacijo na prostrem. Ob prijetnem klepetu, smo prišli do Stadiona Bonifika. Tukaj smo se rekreirali, se nasmejali ter na koncu popili zaslužen napitek. Želja je, da se kmalu ponovno dobimo.