NASTOP FOLKLORISTOV V KRANJU, 11.5.2019

Folkloristi smo se zjutraj s tremi kombiji odpeljali v Kranj. Nastopili smo na 16. Mednarodnem folklornem festivalu Kranj 2019.  Prvi postanek je bil pred Ljubljano kjer smo se posladkali z odličnimi krofi, ki nam jih je donirala Pekarna Kljun.
V Kranju so nas pričakali prijazni organizatorji in nas popeljali na zborno mesto. Hitro smo se preoblekli v narodne noše ter s slovensko zastavo in tablo našega društva ponosno krenili, v povorki z ostalimi folklornimi skupinami, na Glavni trg v Kranju. Tukaj so se zvrstili nastopi vseh skupin. Tako kot vse ostale folklorne skupine smo tudi mi prejeli velik aplavz.
Po kosilu je sledil ogled Rovov pod starim Kranjem. Prijazna vodička nam je povedala, da se pod starim mestom skriva 1300 metrov podzemnih rovov, zgrajenih med 2. svetovno vojno, ki so služili za mestno zaklonišče. Danes se v njih dogajajo veliko bolj prijetni družabni dogodki. Bili smo celo 23 metrov pod mestom in doživeli simulacijo bombnega napada.
Po ogledu smo utrujeni v Kranju popili še kavico in se nato odpravili proti domu. Iz kombijev smo opazovali zasnežene Alpe. Vrhove so ovijali sivi deževni oblaki. Utrujeni toda veseli in polni novih spoznanj smo prispeli v Koper. Komaj čakamo naslednjo soboto saj nastopamo v Kopru.
Več fotografij si lahko ogledate v „fotogaleriji“.