PREDNOVOLETNI POHOD V PRAZNIČNO OKRAŠENO IZOLO

Decembrsko vzdušje nam je tako zlezlo pod kožo, da si mnogi težko predstavljamo zadnji mesec v letu brez svetlikajočih mestnih ulic in kozarca tople pijače z vonjem po cimetu in klinčkih v rokah.
December je gotovo najočarljivejši čas v letu. Je mesec, v katerem pozabimo na vse hudo, ko poskušamo z najdražjimi preživeti čim več skupnih trenutkov in se veselimo lepih reči, ki nam jih bo prineslo novo leto. Za letošnji zadnji pohod smo se odločili, da bomo obiskali sosednjo občino Izolo in se predali prazničnemu utripu. Zbrali smo se v Kopru pred Mandračem ter se dobre volje in v pričakovanju lepih trenutkov peš odpravili po obalni cesti mimo morja proti Izoli.
Čarobnost adventa Izolo spremeni v idilično zimsko destinacijo. To prečudovito ribiško mesto, ki z razkošno decembrsko okrasitvijo pridobi edinstven »božični« sijaj, vsako leto ponuja nepozabne prizore in doživetja.
Zima je  tudi letos Izolo odela v razkošna adventna oblačila. Po slabi uri in pol hoje smo prispeli v mesto. Tu so se nam pridružili še nekateri člani društva. Najprej smo si za začetek privoščili skodelico toplega čaja ter se posladkali v sladkimi kremnimi rezinami in torticami v priznani mestni kavarni Diana. Med tem časom se je stemnilo in Izola je zasijala z lučkami v vsem svojem sijaju. Prekrasni svetleči okraski v mestnem parku so mesto spremenili v zimsko pravljico.
Izola je bila nekdaj otok, vendar sedaj že dolgo ni več. Vanj se spremeni le še enkrat letno. Takrat postane otok doživetij, kjer lahko drsate, se sprehajate med prazničnimi lučmi in prisluhnete bogatemu glasbenemu programu, najmlajši pa se lahko zabavajo ob raznolikih predstavah. Kot se za praznično druženje spodobi, pa nas gostijo tudi hiške s ponudbo hrane in pijače. Pravljično drsališče pa razveseljuje tako odrasle kot otroke. Ledeni otok nudi veliko zabave tudi na drsališču v neposredni bližini morja. To čarobno prizorišče obdaja park Pietro Coppo, kjer se odvija pestro dogajanje. Ob koncih tedna lahko uživate v prijetni atmosferi okrašenega parka, ki je obogaten z raznolikim programom in stojnicami z zimskimi dobrotami ter domačimi izdelki.
Počasi a vztrajno se je naše druženje iztekalo. Ob iztekajočem se letu smo si vsi skupaj zaželeli veliko zdravja ter lepih, edinstvenih in predvsem varnih trenutkov na naših novih poteh. Vsi trenutki, odnosi, občutki, vsa znanja in izkušnje, ki smo jih na teh poteh doživeli, so dobra popotnica za nove poti v letu, ki je pred nami. So dobra priložnost, da smo lahko boljši, prijaznejši ter drug drugemu v oporo in navdih. SREČNO VSEM!
Tekst in fotografije: Sadko Mezgec
Več fotografij si lahko ogledate v »fotogaleriji«.
1

1

2

3

4

5

6