PREDNOVOLETNO SREČANJE

In prednovoletno srečanje je za nami. Ob pomoči glasbenika Bučar Leona smo preživeli prelep večer. Ob njegovi muziki ni manjkalo plesa in petja. V bogatem zabavnem programu smo si ogledali zanimive plese in se nasmejali ob izvajanju humorističnega skeča. Ni manjkal niti nastop harmonikarja.
Uvodni govor je imela predsednica Obalnega društva Sožitje Darja Černac in nam povedala naslednje:
Draga dekleta in fantje, spoštovani starši, skrbniki, spremljevalci, člani društva Sožitje in prijatelji!
Hvala, da ste se našega tradicionalnega prednovoletnega srečanja udeležili v tako velikem številu. Letos nas je v tej dvorani 217. To pomeni da nam je skupaj lepo in se radi družimo.
Posebej pozdravljam predsednico Zveze Sožitje Branko Perne in direktorico Matejo De Reya. Tudi vama hvala, da sta prišli.
V letošnjem letu smo veliko delali, se družili in tudi veliko novega spoznali. Izvedli smo vse načrtovane projekte in še veliko več. Poleg utečenih krožkov, delavnic, rekreacijskih aktivnosti, seminarjev in strokovnih ekskurzij smo tudi veliko nastopali. Končno se nam je odprla pot in smo s folklorno skupino ter pevskim zborom potovali po Sloveniji in po Hrvaškem.
Izmed 52 društev, ki so včlanjeni v Zvezo smo med najbolj aktivnimi. Tudi naši uporabniki temu pritrjujejo, saj se v velikem številu in z veseljem udeležujejo naših dejavnosti.
Najbolj me veseli, da smo letos v naše društvo sprejeli veliko novih članov, novih prijateljev. Zahvaljujem se jim, da so spoznali, da naše društvo dobro deluje in zato število članov narašča.
Zahvaljujem se tudi delavcem Gostinskega centra, da nas vsako leto z odprtimi rokami sprejmejo in se pri njih zelo lepo počutimo.
Srčna hvala vsem spremljevalcem, računovodkinji Tjaši, izvršnemu odboru, prostovoljcem in vodjem dejavnosti. Brez vas, našega društva ne bi bilo.
Želim vam en lep večer in upam, da bomo tudi v novem letu veliko skupaj, utrjevali prijateljske vezi in tkali nove.
Sedaj pa vabim k mikrofonu predsednico Zveze Branko Perne in direktorico Matejo De Reya.
Po njunem nagovoru in zahvali predsednice Darje za njune lepe besede je vsem zaželela dober tek, saj je sledila odlična večerja.
Sredi plesa, petja in kramljanja so se ugasnile luči. Navdušenje je pritegnila velika, s svetlečimi svečami okrašena, prelepa torta. Ni bila samo lepa ampak tudi zelo, zelo okusna. Ne smemo pozabiti tudi na bogat srečolov.
To je bil kratek opis našega prednovoletnega srečanja. Nekaj trenutkov s srečanja si lahko ogledate v fotogaleriji.
Tekst in fotografije: ET

1

2

2

3