PRVI LETOŠNJI POHOD

V soboto 22. januarja 2022 smo se odpravili na prvi letošnji pohod. Zbrali smo se na Madraču in se z več vozili odpeljali v vas Rodik, blizu Kozine. Tam se v okolici vasi razteza MITSKI PARK. V parku so 2 sprehajalne poti in 12 točk, kjer stojijo kamniti kipi in predstavljajo mite oz. pravljične osebe iz vaške zgodovine.
Tokrat smo izbrali krajšo pot – BABIN KROG. V lepem sončnem vremenu smo se sprehodili po široki poti in uživali v svežem kraškem zraku. Po dveh urah hoje smo se okrepčali na bližnjem travniku in se podali do točke CIKOVA JAMA, kjer nam je Zvezdana Rot povedala pravljico o škratu, ki je dečka povlekel v jamo in zanj lepo skrbel. Čez nekaj dni je deček želel domov in škrat ga je spustil. A ko je deček prišel v vas Rodik ga ni nihče prepoznal. V našem svetu je namreč minilo že več sto let. Stopili smo še do jame in ugotovili, da je resnično globoka in nevarna.
Nato smo se odpravili nazaj v vas Rodik in se dogovorili, da park ponovno obiščemo spomladi. Na poti domov smo se ustavili še na kavici v gostilni na Črnem kalu in prijetno poklepetali.
Tekst: Z. Rot
Fotografije: udeleženci pohoda
1

1

2

3

4