SOBOTNI POHOD – KRAŠKI ROB

Kljub temu, da so nam oblaki grozili, se jih nismo ustrašili. Saj vemo, da je vreme naš prijatelj. S tremi kombiji, ob upoštevanju vseh NIJZ priporočil, smo se odpravili na pohod. Seveda nismo samo hodili, ampak tudi počivali, popili kavico, fotografirali, smejali, v glavnem bilo nam je super.
Pohod smo organizirali v sodelovanju z VDC, zato se nas je lahko udeležilo veliko več kot ponavadi, saj smo imeli na razpolago še dva dodatna kombija s šoferjema.
Srečanje s prijatelji je bilo zelo prisrčno. Nekateri se nismo videli že dolgo, zato smo si morali veliko povedati.
Pot nas je vodila ob kraškem robu, ki teče od Trsta do Kvarnerja. Mi smo prehodili del te zanimive pokrajine. Srečali smo plezalce, ki so plezali v črnokalske skale. Na srečo je bilo oblačno in so kače spale. Menda ob sončnem vremenu srečanje s temi plazilci ni izključeno. Bilo je nekaj napornih vzponov, vendar smo jih zmogli, kljub temu da se je pri nekaterih poznalo pomanjkanje kondicije. Karantena pač. Nabirali smo šparglje in cvetje, uživali na ob čudovitih razgledih na Trst in Piranski zaliv. Na koncu poti smo srečali tudi pastirico koz.
Veliko smo fotografirali, da smo ohranili spomin na ta zelo zanimiv pohod. Hvala našemu super vodiču, Alešu Scherianiju, ki nas je varno vodil.
Za ogrevanje si oglejte spodnji kolaž dogodkov ter več fotografij v “fotogaleriji”, kjer za povečanje kliknite na fotografijo.