SOŽITJE IN SLADKA ISTRA

19. in 20. septembra je v Kopru potekala »Sladka Istra«, prireditev na kateri se predstavlja celotna Slovenija s svojimi sladkarijami. Neposredno smo bili udeleženi tudi mi, saj je Mestna občina Koper izbrala društvo Sožitje obalnih občin kot prejemnika izkupička od prodaje njihovih sladkih izdelkov.

Prireditev je potekala na stojnicah postavljenih na Pristaniški ulici in naprej proti pomolu in na Ukmarjevem trgu. Mestna občina Koper je imela dve stojnici, na katerih so se prodajale slaščice, ki so jih spekle pridne predstavnice občine ter velik prodajni prostor, kjer so priredili tekmovanje v peki palačink. Tekmovalci so bile znane slovenske osebe kot je Tinkara Kovač, Darja Zgonc, Andrej Klepač, ekipa iz TV nanizanke »Ena žlahtna štorija« in naši vrhunski športniki… Izkupiček od slaščic in palačink je bil namenjen v dobrodelne namene, letos našemu društvu Sožitje. Sodelovali smo na obeh prostorih, tako da so se naši fantje in dekleta zahvaljevali z ličnimi lističi, kjer je bila napisana ZAHVALA za »donacijo, le-te pa so sami izdelali na klubski delavnici.

Naši udeleženci letošnje »Sladke Istre« Ana, Marko, Miran, Andrej, Vesna in Dejan so se izredno izkazali pri tem delu.

Popoldne je potekalo še eno tekmovanje v peki palačink med ekipama, ki so jih sestavljali predstavniki Mestne občine koper. Tekmovanji v peki palačink sta vodili znana voditeljica Lana Pirc in predstavnica Mestne občine Špela Rajtenbah. Zmagovalci so prejeli tudi naše darilo, iz filca izdelane slaščice vseh barv, izdelane na klubski delavnici. Darilca je predala naša podpredsednica društva Sonja Hrabar skupaj z našimi fanti in dekleti.

Seveda gre največja in iskrena zahvala naši članici MARJETI KOROŠEC, ki je organizacijo udeležbe na Sladki Istri prevzela v svoje roke ter uspešno predstavila naše društvo širši javnosti.  HVALA MARJETKA !

Naj zapišemo še, da bomo dobrodelni izkupiček v višini 770,00 Eur prejeli v soboto 10.oktobra v TUŠ PLANETU KOPER  ( ura še ni znana), kjer se bomo pokroviteljem zahvalili tudi z nastopom folklore in pevskega zbora.       VABLJENI !

20150919_174211