VIKEND SEMINAR ZA DRUŽINE, TERME BANOVCI 18.-21.10.2018

SOŽITJE JE VEČ KOT DRUŠTVO – ŽE 50 LET

Štiridnevni obisk Banovcev se je iztekel kot bi mignil. Saj ni čudno, ker v dobri družbi in z zanimivim programom čas zelo hitro teče. Naj samo omenimo nekaj dogodkov.
Prvi dan smo bili vsi navdušeni ob predavanju ga. Marije Bačič na temo „Osebna asistenca“. Za nas je to manj znana tema. Po predavanju se nam je odprlo upanje po izboljšanju razmer tudi za našo populacijo. Nato nam je strokovna delavka VDC Murska Sobota ga. Silva Felkar predstavila delo njihovih uporabnikov, dva njihova člana pa sta nam ob kitari zapela.
Drugi dan smo bili na EKOsocialni kmetiji Korenika kjer imajo zaposlene tudi invalide in osebe iz drugih ranljivih skupin. Nato smo obiskali „Tropski raj Dobrovnik“ kjer vzgajajo ogromno različnih rastlin. Navdušile so nas prelepe Orhideje.
Tretji dan smo si ogledali kmetijo Pomelaj. Predstavili so nam ročne izdelke ter domače marmelade, pečene semenke, cekre… na koncu so nam spekli še dve vrsti pit. Povzpeli smo se tudi na najvišji razgledni stolp v Sloveniji s pogledom na 4 države. To je stolp Vinarium v Lendavi.
Zadnji dan je dopoldne sledilo še zadnje kopanje v termah, kosilo v Slovenskih Konjicah ter pot proti domu.
Bilo je fantastično.
Več fotografij si lahko ogledate v FOTOGALERIJI.