ZIMOVANJE NA POHORJU, 10. do 13.3.2023

V petek, 10. 3. 2023, smo v zgodnjih jutranjih urah krenili proti Pohorju. Pot je bila dolga, zato smo med potjo naredili postanek na bencinski črpalki, kjer so nas presenetili s kavo in rogljičkom. Na Pohorje oziroma v Hotel Zarja smo prispeli ob 12. uri, kjer so nas pričakali s kosilom. Po kosilu smo se namestili po sobah in si privoščili kratek počitek. Po počitku smo spili kavo in pojedli malico ter se z avtobusom odpravili sankat na Areh. Ker nas je sankanje pošteno izmučilo, smo si privoščili čaj v koči blizu sankališča. Ko smo se vrnili v hotel nas je pričakala večerja, po večerji pa praznovanje dveh rojstnih dni. Kot se spodobi za praznovanje, smo seveda tudi zaplesali, zapeli in se poveselili. Tako se je prvi dan zaključil, zato smo vsi, prijetno utrujeni, hitro zaspali.
V soboto, 11. 3. 2023, se je večina po zajtrku odpravila na sankališče na Areh, manjšina pa je ostala v hotelu in si čas popestrila z družabnimi igrami in kratkim sprehodom. Po kosilu, počitku in popoldanski kavi nam je gospod Darko Hederih pripravil kviz Male sive celice. Udeležence smo razdelili v osem ekip po štiri igralcev. Kviz je potekal na temo živali. Vsi smo neizmerno uživali ob treniranju možganskih celic in navijanju.  Po kvizu smo se z avtobusom odpeljali do Pohorske vzpenjače in se z njo odpeljali v dolino – Maribor. V Mariboru smo naredili kratek sprehod in se nato zopet odpeljali nazaj. Vožnja z vzpenjačo je bila za nazaj še bolj vznemirljiva, saj je padla tema, zato smo uživali ob razgledu nad Maribor v lučkah. Ko smo se vrnili v hotel, smo povečerjali in se počasi odpravili spat.
V nedeljo, 12. 3. 2023, smo se po zajtrku še zadnjič naužili snežnih radosti na Arehu. Sledilo je kosilo, počitek in popoldanska kava. Nato smo se z avtobusom odpeljali v Kamnico v Konjeniški center Hipodrom. Tam smo jahali konje, jih božali in negovali, občudovali smo majhne ponije, videli prave policijske konje ter spoznali delovanje Konjeniškega centra. Ko smo se vrnili v hotel, smo povečerjali in zaplesali ob ritmih znanih melodij. Tako je minil še en dan poln novih doživetij, izkušenj in vtisov.
V ponedeljek, 13. 3. 2023, smo po zajtrku najprej pripravili prtljago in se zbrali v skupnem prostoru. Tam smo reševali evalvacijske vprašalnike in se pogovorili o skupnem preživetem času. Predsednica Darja Černac je vsem podelila priznanja, na koncu pa smo si ogledali foto utrinke zimovanja. Po kosilu smo se z avtobusom odpeljali v Maribor, kjer nas je pričakal predsednik društva Sožitje Maribor, gospod Martin Benko. Skupaj smo naredili kratek sprehod po mestnem jedru Maribora. Po sprehodu smo se z avtobusom odpeljali proti Primorski. Vmes smo naredili še postanek za kavo in rogljiček ter si na Trojanah privoščili krofe.
V Koper smo se vrnili v poznih večernih urah. Kljub utrujenosti so bili naši spomini polni novih in lepih dogodkov.
Več fotografij si oglejte v “fotogaleriji”.
Tekst in fotografije: Nika Klanšek