ZIMOVANJE V KRANJSKI GORI, od 31.1. do 3.2.2020

Zadnji dan januarja smo prispeli v zeleno in s soncem obsijano Kranjsko Goro. Nastanili smo se v hostlu, ki nam sprva ni bil pisan na kožo. Preveč stopnic, premalo kopalnic…, a je vseeno postal naš dom. Na srečo je bilo z nami nekaj močnih fantov, ki so znosili prtljago v sobe in poskrbeli, da se dekleta nismo preveč namučila.
Na sprehodih smo raziskali kraj, kjer smo prebivali. Kranjska Gora je turistično in zimskošportno središče. Okrog starega vaškega jedra so zgradili hotele, rekreacijske objekte, smučarske proge z žičnicami in kolesarske poti ter pešpoti.
Popoldan nas je naš šofer Edi peljal na smučišče, kjer smo se sankali. Nekateri smo morali najprej premagati strah, potem pa je šlo kot za stavo. Spuščali smo se po snegu navzdol in vpili od navdušenja. Bilo je tudi nekaj malega snežnih poškodb, ampak to smo zvečer pozdravili z Darjino čudežno kremo.
Naslednje jutro smo se vsi čili in zdravi zapeljali k jezeru Jasna. Ker je bilo še zgodaj, smo bili skoraj sami. Obkrožale so nas gore, jezero je bilo nekoliko zamrznjeno. Čudovito.
Popoldne spet dričanje na snegu.
Nedeljsko dopoldne je bilo posvečeno našemu skakalnemu biseru – Planici. Ker je v dolini pod Poncami potekalo tekmovanje, je bilo še posebej zanimivo. Ob vznožju skakalnic smo občudovali skakalce. Lepo je bilo videti v živo, kako letijo. Vznemirjeni in srečni smo zapeli in zaplesali.
Peljali smo se k naravnemu rezervatu Zelenci, ki leži na severnem robu Triglavskega narodnega parka, na jugu se ga oklepa Vitranc, na severu pa Karavanke. Tu iz zelenega jezera privre na dan reka Sava Dolinka. Sprehodili se nismo, saj je bila pot dokaj ledena. Sklenili smo, da bomo ta prelepi kraj obiskali še kdaj.
Nedelja je bila namenjena tudi plavanju. V bazenu hotela Larix smo uživali ves popoldan.
Ker vse lepo hitro mine, je prekmalu napočil dan odhoda. Naš Denis si je zelo želel obiskati Brezje. Na poti proti domu smo pri Jesenicah zavili z avtoceste in si ogledali še baziliko Marije Pomagaj, slovensko narodno svetišče, in največji romarski kraj v Sloveniji. Za stranskim oltarjem so shranjene slike in razni predmeti tistih, ki so oddali priprošnje Mariji Pomagaj.
Več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.
Fotografirali so udeleženci zimovanja.

Pozdravljena Kranjska Gora

Sneg, čuvaj se nas!

Umakniii seee …Pistaaa…

Ma, kako nas gledaš? Si res en kozorog!

Vsi smo Primoži

Kratka pavza

Hvala, drage prostovoljke in prostovoljec