VIKEND SEMINAR ZA DRUŽINE, OTOČEC 2021

V petek zjutraj, 10. septembra smo se dobre volje odpravili na pot proti Dolenjski. V hotelu Šport Otočec so nas zelo prijazno sprejeli in nam razkazali bližnjo okolico z Grajskim vrtom. Na kosilu smo okušali lokalne dobrote in se do dodobra okrepčali. Po popoldanskem počitku je staršem predavala ga. Meta Močnik o novostih o zakonodaji »družinski pomočnik in dedovanje« medtem pa so udeleženci skupaj s spremljevalci iskali »skriti zaklad« v okolici hotela. Po večerji smo se še nekoliko podružili in prijetno zaključili dan.
V soboto dopoldan so se starši udeležili predavanja Marka Tavčarja, na temo »Varna raba interneta in uporaba pametnega telefona“. Ostali smo se odpeljali v Novo mesto na lončarske delavnice in si ogledali obrt čebelarstva. Tam smo iz gline oblikovali vsak po dva izdelka, okušali med, spoznali zanimivo življenje čebel in si privoščili osvežitev na glavnem mestnem trgu. V popoldanskem času smo se udeležili vodenega ogleda gradu Otočec z okolico.
V nedeljo smo se razdelili v dve skupini in se s turističnim vlakcem odpravili v smeri Šmarjeških toplic. Videli smo razgibano gričevnato pokrajino, obiskali naravni termalni izvir Klevevž in Šmarjeto. Obiskali smo tamkajšnjo cerkev in cvičkovo fontano. Popoldan smo se vsi skupaj družili v muzeju Lojzeta Slaka, ki je posvečen njegovemu glasbenemu ustvarjanju in življenju. Interaktivna izkušnja in sicer snemani nastop na odru ob melodijah legendarnih polk Lojzeta Slaka si bomo zagotovo zapomnili, saj je bila najlepša in najbolj vznemirljiva izkušnja tega seminarja. Vse poslušalce smo navdušili z glasbenim talentom.
Po večerji smo imeli evalvacijo vikend seminarja, kateri je sledilo veselo druženje ob harmoniki, igranju tombole, ustvarjanju in lepotičenju.
Zadnji dan, 13. septembra smo obiskali zanimiv grad Struga, kjer nas je skozi zgodbo na humorističen način vodil sam Princ Struga. Razgledali smo se nad okoliškim golf igriščem in se nato odpravili proti hotelu na kosilo. Po kosilu smo se polni vtisov vrnili na obalo.
Nekaj utrinkov si lahko ogledate v fotogaleriji. Fotografirali: udeleženci seminarja.